Унищожителна акция на Челси и Оливие Жиру гарантира първото място на англичаните в група G, след като тимът победи с 4:0 като гост Севиля. Това стана, след като Оливие Жиру наниза и четирите попадения във вратата на Томаш Вацлик. Головете паднаха в осмата, 54-ата, 74-ата и 82-ата от дузпа, за да може Челси да спечели групата си в Шампионската лига, надделявайки именно над Севиля.


63 снимки

Челси стартира много по-силно от опонента си и след седем минути откри резултата. Тогава Жиру бе видян в наказателното поле на испанците и от легнало положение с левия крак прати топката във вратата на Вацлик за 1:0.

След 19 минути игра Севиля стигна до страхотен шанс. Рекик даде за Оскар в наказателното поле, който нанесе сериозен удар, който се отби в Рюдигер. Получи се сериозен карамбол, който доведе до разглеждане от съдията на ВАР дали има нарушение на Емерсон, но след намесата на видеоасистента се видя, че няма нищо.

В 24-ата минута Ен-Несири отправи силен диагонален шут, който обаче премина встрани, а преди това пропуск направи и Васкес, за да дойде спасяване на Менди. В 33-ата минута Ен-Несири опита да прехвърли Менди от 50 метра, по подобие на Кемар Рууф, но топката мина край страничната греда на френския страж на Челси.

Втората част стартира превъзходно за лондончани, които удвоиха актива си в 54-ата минута. Ковачич пусна топката в наказателното поле за французина, който елиминира Гомес и с копване прати кълбото за втори път във севилската врата. Проблемната игра на Севиля продължи, а четвърт час преди края Оливие Жиру оформи своя хеттрик в Испания - 3:0. Три по-късно пък Хъдсън-Одой опита да вкара гол, но неговият удар беше неточен.

В 83-ата минута Гомес фаулира Жиру в наказателното поле на Челси и реферът от Португалия посочи бялата точка. Зад топката застана именно Жиру, който с безкомпромисен удар матира Вацлик за четвърти път.


FT/ СЕВИЛЯ - ЧЕЛСИ 0:4

0:1 Оливие Жиру (7)

0:2 Оливие Жиру (54)

0:3 Оливие Жиру (74)

0:4 Оливие Жиру (82)

Рефер: Артур Диаш (Португалия)

Стадион: „Рамон Санчес Писхуан” (Севиля)

Севиля: Томаш Вацлик – Хесус Навас, Серхи Гомес, Диего Карлос, Керим Рекик – Иван Ракитич, Гудел, Оскар Родригес – Васкес, Ен-Несири, Идриси

Треньор: Жулен Лопетеги

Челси: Едуар Менди – Емерсон, Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен, Сесар Аспиликуета – Жоржиньо, Матео Ковачич – Кристиан Пулишич, Кай Хавертц, Калъм Хъдсън-Одой – Оливие Жиру

Мениджър: Франк Лампард