Английският Челси е първият отбор, който се класира за елиминационната фаза на турнира Шампионска лига. Това стана факт, след като „сините” надделяха след голяма драма срещу Рен като гост с 2:1 на „Роажон”. Калъм Хъдсън-Одой даде аванс на гостите с гол в 22-ата минута, но по-добрата игра през второто полувреме на Рен им донесе попадение чрез Гираси пет минути преди края.

Все пак влезлият като резерва Оливие Жиру донесе победата за хората на Франк Лампард и на практика класирането към елиминационната фаза. Челси е убедителен лидекр с десет точки след четири изиграни мача, като третият Краснодар е  две точки и няма как да достигне „сините” в група Е. Другият отбор от групата - Севиля, също продължава към елиминациите на ШЛ, след като се разправи с 2:1 срещу руския Краснодар.

Срещата започна със сериозно темпо, наложено от Челси и след само четири минути игра англичаните пропуснаха прекрасна възможност да открият резултата. Хъдсън-Одой получи топката вдясно в половината на Рен и подаде страхотен успореден пас за Тимо Вернер, който стреля от няколко метра, но по чудо не оцели рамката на вратата на Гомис.

Рен се поуспокои и удържа първоначалния натиск на "сините" и двата отбора продължиха спора си със сериозно надиграване в средата на терена. В 17-ата домакините изпълниха корнер чрез Труфар. Той достави на първа греда за Нямси, който не успя да засече добре, а след това топката бе изчистена.

Все пак гостите откриха резултата в 22-ата минута. Топката бе открадната пред полето на Челси, а Мейсън Маунт директен пас напред към Хъдсън-Одой. Английският офанзивен халф се откъсна зад отбраната на Рен и с хладнокръвен удар по земя порази вратата на Рен - 1:0 за Челси.

След половин час игра мачът видя грандиозно спасяване на Алфредо Гомис. Чилуел центрира за втори път топката отляво към Маунт, който стреля отблизо, но някак с дясната си ръка Гомис спря пътя ѝ, предотвратявайки втори гол за английския тим. Миг по-късно пък Доку проби отдясно и центрира успоредно за Бурижо. Той стреля, но Силва блокира с крак удара му. Топката отиде към Гираси, който вече стреля към вратата на Менди, но кошмарно неточно и Рен пропусна да изравни.

Десет минути преди края на първата част Камавинга стреля от далечно разстояние, но беше доста далеч от гола. В 39-ата пък Едуар Менди направи спасяване срещу бившия си съотборник в Рен - Гираси. Секунди по-късно поредната скъпа покупка на "сините" - Чилуел, направи кошмарна грешка, която някак не доведе до гол за домакините. Чилуел прецени да връща назад за вратаря Менди, но Гираси пресече и взе кълбото. Той опита да комбинира с Доку успоредно, но перфектна намеса на Тиаго Силва спря шанса за Рен. След центрирането от корнера капитанът на домакините Да Силва стреля силно с глава, но Менди брани вратата си успешно в ситуацията.

В последната минута от редовното време Тиаго Силва фаулира Гираси точно пред дъгата на наказателното поле на Челси. Бурижо отправи удар от прекия свободен удар, а топката се отби в стената на Челси и излезе в ъглов удар. Две минути след старта на втората част Челси вкара втори гол. Аспиликуета се впусна в атаката на отбора отдясно и подаде на задна греда за Вернер. Той победи Да Силва във въздушното единоборство и вкара, но бе вдигната засада, която бе коректна. След 54 минути игра Траоре шутира мощно от наказателното поле на гостите посока Менди, но Тиаго Силва с гърди спря пътя на топката.

Десетина по-късно Силва и Зума направиха грешка в наказателното си поле, а Гираси стреля по диагонала, но Менди авторитетно се намеси и изби в корнер. След изпълнението му имаше още главоболия за отбраната на Челси, но някак стражът Менди отново се намеси и закова топката пред голлинията си.

Рен продължи да играе по-добре от двата отбора и пет минути преди края изравни резултата. Серу Гираси бе оставен непокрит на броени метри пред голлинията на Менди и отправи силен удар с глава, който се оказа точен и неспасяем за Менди - 1:1.

Две преди края Зиеш центрира прекрасно от фаул пък Чилуел, който стреля отблизо с глава, но изключително слабо и Гомис спокойно улови. Минута преди края на редовното време Челси обаче отново излезе напред в резултата. Хаким Зиеш проби през средата и видя вляво Вернер. Той стреля към вратата, но Гомис изби напред. Топката бе спорна, но резервата Оливие Жиру спечели единоборството и с глава отново прати Челси напред в резултата.


РЕН - ЧЕЛСИ 1:2

0:1 Хъдсън-Одой (22)

1:1 Серу Гираси (85)

1:2 Оливие Жиру (90+1)

Рефер: Бьорн Кайперс (Нидерландия)

Стадион: „Стад Роажон” (Рен)

Рен (4-3-3): Гомис – Траоре, Да Силва /к/, Нямси, Труфер – Бурижо, Нзонзи, Камавинга – Доку, Гираси, Леа Силики

Треньор: Жулиен Стефан

Челси (4-2-3-1): Менди – Чилуел, Тиаго Силва, Зума, Аспликуета /к/ - Ковачич, Жоржиньо – Вернер, Маунт, Хъдсън-Одой – Ейбрахам

Мениджър: Франк Лампард