Рома завършва като лидер в група С, а заедно с италианците напред в Шампионската лига продължава и тимът на Челси.

Атлетико Мадрид не успя да стигне до осминафиналите и вместо това ще доиграе сезона в Лига Европа. Карабах отпада с гордостта на спечелените 2 точки от грандовете, с които мери сили в последните месеци.

Рома се наложи с 1:0 над Карабах, а равенството в Лондон между Челси и Атлетико - 1:1 - постави римляните начело и в по-добра позиция преди жребия за осминафиналите.

Рома завършва с 11 точки, Челси има също толкова, но по-лош актив в директните мачове. Седемте точки на Атлетико стигнаха за трета позиция, като испанците разчитаха на чудо от Карабах в Рим, но такова не се случи.

Там претърпелият тежка катастрофа само преди четири дни Диего Пероти донесе успеха на своите с попадение в 53-та минута с глава. Рома диктуваше събитията на терена и имаше още много възможности, които пропиля, на Коларов, Наинголан, Джеко и Манолас.

Далеч по-интересно бе на "Стамфорд бридж", а Челси направи купища пропуски, не успя да победи Атлетико и след 1:1 изпусна първото място в групата.

Само в началните 20-тина минути Челси вече бе създал три добри възможности да открие резултата. Алваро Мората обаче не успя да преодолее Ян Облак в най-чистата от тях от няколко метра.

Отново Облак бе на точното място в 36-та минута при един техничен удар на Дзапакоста по земя.

Натискът на Челси стана осезаем, като в дълги моменти се играеше около наказателното поле на Атлетико.

Във втората част от полувремето испанският тим опита няколко атаки, като навлезе по-трайно в половината на домакините. Защитникът на Атлетико Лука Ернандес пък се размина с червен картон още през първото полувреме, след като вече с жълт направи груб фаул.

Андреас Кристенсен и Еден Азар опитаха отново да затруднят Облак пет минути след подновяването на играта, а стражът на Атлетико направи невероятно спасяване, след като Алваро Мората засече центриране от корнер с глава и прати топката под гредата.

Тибо Куртоа също показа страхотната си класа от другата страна малко по-късно, когато Филипе Луис първо нацели гредата, а след това белгийският вратар улови добавката на Коке.

В 56-та минута обаче Куртоа вече нямаше какво да стори, след корнер Фернандо Торес отклони с глава към оставеният абсолютно сам във вратарското поле Саул Нигес, и той също с глава добави в мрежата.

Кристенсен пропусна невероятен шанс за Челси в 67-та минута, когато на празна врата от няколко метра с глава стреля в аут.

В 75-та минута все пак Челси стигна до равенството, макар и след автогол. Стефан Савич не успя да отбие силен удар на Азар отляво, и вместо това го вкара в собствената врата.

Минута по-късно Алваро Мората бе отказан за кой ли път от Ян Облак, като футболистите на Челси излязоха трима на двама срещу стража, но Облак излезе напред и се намеси фантастично.

Пропуските продължиха и Уилиан съвсем сам, от 10 метра, стреля над гредата в 83-та минута.

Така Челси си изпусна сам лидерската позиция и ще чака късмет на жребия, който ще му отреди за съперник някой от водачите в останалите групи.