Наставникът на Челси Франк Лампард коментира зрелищното равенство с Валенсия в двубоя от груповата фаза на Шампионска лига. Срещата, завършила 2:2, не излъчи победител и завърза още повече възелът в Група Н. 

Валенсия и Челси остават с еднакъв точков актив - по 8, а Аякс излезе на първо място, след като надви Лил с 3:0, но нищо в групата не е ясно до последния кръг от груповата фаза. 

Английският специалист изрази радостта си от резултата, който все пак оставя шансовете на "сините"  за класиране напред живи. 

"Беше наистина тежък мач, но равенството оставя нещата в наши ръце до последния мач срещу Лил. Има много позитиви и негативи от срещата, но повече са позитивите."

"И двата отбора имаха невероятни шансове, двубоят можеше да завърши дори 5:5. Бе доста необичаен мач, заради множеството добри възможности и за двата тима. Трябва да сме щастливи от равенството, защото пропиляхме доста шансове. Мачът наистина бе тежък", заяви Лампард. 

Матео Ковачич отбеляза своя първи гол, след почти 3-годишна суша. Лампард призна, че е негова задача, както и на целия отбор да помагат на хърватина да отбелязва повече попадения.

"Доста се шегуваме с него, защото е играч с качества и би трябвало да отбелязва повече. Това е целта пред него, както и пред мен и целия екип - да успява да вкарва повече, така че съм доволен, че поне стартирахме."

В края на първата част Тами Ейбрахам се приземи лошо, след като се извиси, за да засече центрирана топка от Уилиан, и бе принуден да напусне терена преждевременно. 

"Изглеждаше много зле, падна ужасно на бедрото си, но не е толкова лошо, колкото първоначално изглеждаше. Това е всичко, което знам", заяви Лампард.