Мениджърът на Челси Антонио Конте защити Андреас Кристенсен след ужасната грешка на младия футболист, довела до гола на Барселона за 1:1 в първия осминафинал от Шампионската лига.

"Мисля, че Кристенсен игра много добре, страхотно дори. Не забравяйте, че говорим за играч на 21 години. Играе зряло и показва характер, което е страхотно. Доволен съм от него, той е един от най-добрите ни играчи," заяви Конте. 

"Бяхме много близо до това да изиграем перфектен мач. Мисля, че платихме скъпо за една грешка. Но срещу такива играчи като Меси, Иниеста, Суарес - всяка грешка се заплаща," допълни Конте.

"Когато играеш срещу Барселона, е лудост да се опитваш да се надиграваш с тях от едното наказателно поле до другото. Ще загубиш, ако опиташ. Не с 0:1 или 0:2, а сигурно с 0:4, 0:4, 0:6," продължи италианецът. "Трябва да играеш такива мачове умно. Знаем, че нивото им е по-високо от нашето. Когато имаш толкова много млади играчи, си плащаш с опита. Затова трябваше да играем разумно и смятам, че не играхме глупаво."

За реванша на 14 март Конте добави: "Жалко е, защото оставаме разочаровани от днешния резултат. В същото време, този мач ни дава увереност, че всичко е отворено за втората среща. Няма да е лесно, защото Барселона показа, че е страхотен отбор. Но ние се трудим много заедно и ако продължим да действаме така с топката, имаме шанс да вкараме и да сторим нещо невероятно на Ноу Камп. Не мисля, че тази вечер Куртоа имаше спасяване. Те имаха едно положение през първото полувреме и едно през второто. Ние играхме добре, следвахме плана, както се бяхме подготвили."

"След 15 дни трябва да сме подготвени и за втория мач с Барселона. Трябва да сме готови да изстрадаме всичко заедно. Но най-важното е да помним, че всяко притежание на топката е още един шанс да вкараме гол," завърши Антонио Конте.