Цели 24-ма играчи от Висшата лига са печелили трофея в Шампионската лига, но задавали ли сте си въпроса, в кой отбор те са най-много? Със сигурност отговора ще ви изненада, но това показват фактите – Стоук Сити!

Точно в този момент, отборът на Марк Хюз разполага с цели петима европейски шампиони в редиците си, като нито един друг клуб не може да се погвали със същото.

След Стоук остават отбори като Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси.

Именно „сините“ от Лондон бяха последният отбор от Англия, който триумфира в Шампионската лига. Това се случи през 2012 година, когато Челси победи Байерн Мюнхен във финала.

От тогавашния титулярен тим на Челси обаче са останали едва само двама играчи Гари Кейхил и Давид Луис.

Кои обаче са петимата европейски шампиони, които в момента защитават цветовете на „грънчарите“ от Стоук-он-Трент? Разбира се, няма как да не започнем с Боян Къркич, който вдигна трофея с тима на Барселона през 2009 година. В същия финал срещу Манчестър Юнайтед, на пейката за „каталунците“ е и Марк Муниеса, който в момента също се подвизава на стадион „Британия“.

Джердан Шакири също може да се похвали с купата, спечелена при престоя си в Байерн Мюнхен, а другите двама са Марко Арнаутович (с Интер) и Ибрахим Афелай (с Барселона).

На втора позиция в тази класация се нарежда отбора на Челси с четирима шампиони на Европа. Изненадващо или не, толкова има и в редиците на Саутхемптън.  

За Челси най-скъпоценния клубен трофей са печелили Джон Тери, Давид Луис, Гари Кейхил и Педро. Европейските шампиони в редиците на „светците“ са Райън Бъртранд (с Челси), Мартин Касерес (Барселона), Ориол Ромеу (Челси) и Пиер-Емил Хойберг (Байерн).