Ето това е истинската Шампионска лига! Това е фазата на елиминациите, в която вече са останали само баш-грандовете на континента. И в които никой не желае да отстъпи. Случайни отбори няма.

Снощи беше наистина вдъхновяващо. Борусия Дортмунд направи мача на сезона си и за дълги периоди караше знаменития си съперник Реал да изглежда мизерно на фона на разфучалите се германци.

Такъв ритъм, такова темпо, такова желание за игра от страна на жълто-черните! Двата гола през първото полувреме на дортмундци поставиха „Белия балет“ на границата на пропастта, но все пак Реал устиска. И ще продължи да преследва Десетата. Но поздравленията за снощи остават за Юрген Клоп и компания.

Жозе Моуриньо отново маркира Шампионската лига като своя територия. В също така драматичен реванш Челси навакса изоставането си от ПСЖ, точно с колкото му трябваше – 2:0. Опитът от много подобни битки на португалеца си каза думата.

Довечера има още два интересни сблъсъка с неясен край. Байерн на пръв поглед изглежда фаворит срещу Манчестър Юнайтед, но дали точно довечера и „червените дяволи“ няма да направят своя мач на сезона.

А в испанската двойка Атлетико Мадрид – Барса този път някой трябва да излезе краен победител. След четири ремита до момента в различните турнири през сезона, дори с дузпи някой трябва да наложи волята си.

А на полуфиналите бихме могли да гледаме прелюбопитни кръстоски. Реал срещу Барса и Моуриньо срещу Гуардиола. Или Моуриньо срещу Реал и Гуардиола срещу Барса. Или пък Моуриньо срещу Барса и Гуардиола срещу Реал.

Бихме могли, но може и да не станем свидетели на точно тези интриги. Защото не сме питали Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед.