Националът на Сенегал Калиду Кулибали изглежда се изпусна кой ще е новият мениджър на Челси. Той говори пред медиите след успеха на родината му над Полша и говори така, сякаш вече е факт назначението на Маурицио Сари в лондонския клуб. 

"Сините" са водени от Антонио Конте, но всички очаквания са той да бъде уволнен. И нещо повече, да бъде наследен именно от сънародника си, който беше на крачка от това да прекъсне хегемонията на Ювентус със своя Наполи, но напусна. 

Сари и Кулибали имат много близка връзка от престоя си на "Сан Паоло" и изглежда сенегалецът има вътрешна информация как ще продължи кариерата на ментора си в последните години. 

"Феновете на Челси могат да са доволни и да очакват страхотен футбол под ръководството на Маурицио Сари. Много съм разочарован, че напусна, но сега имаме нов страхотен треньор в лицето на Карло Анчелоти. Знаем, че можем да спечелим нещо с него."

"Надявам се Сари да спечели нещо и с Челси, защото е страхотен специалист и го заслужава. Трябва да получи време там, защото е прекрасен треньор и заслужава да развие идеите си в толкова голям клуб. Феновете на Челси ще се влюбят в него", заяви Кулибали, говорейки едва ли не, че Сари е треньор на лондонския клуб.