Полузащитникът на Челси Дани Дринкуотър отхвърли повиквателната от националния селекционер на Англия Гарет Саутгейт за контролите с Германия и Бразилия. Халфъът е бил повикан по спешност заради множеството контузени в редиците на „трите лъва“, но бившият шампион с Лестър, категорично е отказал да се присъедини към лагера на англичаните.

Медиите в Англия вече пишат, че Дрункуотър със сигурност ще отпадне от плановете на Саутгейт за световното първенство в Русия догодина заради поведението си.

Дринкуотър бе измъчван от контузия в прасеца, която му попречи да играе в по-голяма част от мачовете от началото на сезона. Полузащитникът има на сметката си едва 103 минути игра.

Халфът на Челси остана извън сметките за мачовете с Испания и Шотландия преди година, след като получи контузия в ребрата. След това Дринкуотър пропусна и следващите три лагер-сбора на националите на Англия заради други травми.

На въпрос дали той ще бъде повикан за приятелските мачове на „трите лъва“ през март догодина, Саутгейт даде уклончив отговор: „Нямам никаква идея. Може би бих го викнал, но тогава в отбора ще се върнат други играчи.“