Предишният селекционер на белгийския национален отбор по футбол – Марк Вилмотс отправи тежки обвинения към вратаря Тибо Куртоа. Специалистът твърди, че тъкмо играчът на Челси е човекът, който най-често изнася пред медиите факти и събития, които би трябвало да си останат в „кухнята” на тима.

25-годишният страж представлява родината си при мъжете от 2011 година насам, като вече има 54 двубоя за „червените дяволи”. Точно той обаче попадна на мушката на Вилмотс, който ръководи Белгия от 2012-а до 2016-а и бе уволнен след срамното отпадане срещу Уелс в четвъртфиналите на UEFA EURO 2016. Наставникът заяви убедено, че тъкмо Куртоа е споделял с пресата важни тактически решения.

Тибо Куртоа ще играе в Челси и през следващия сезон

„Определено имах проблем, след като правех разбора си в 18 часа, а в 18,15 той вече грееше п всички социални мрежи”, каза Вилмотс.

„Това значи, че някой от футболистите е разкрил селекцията ми. Говорим си за нещо сериозно. На няколко пъти френски журналисти се свързаха с мен и ми казаха, че Куртоа е отговерн. Това говори, че не уважаваш родината си.”

„Намирам подобно поведение за срамно, защото аз самият трябваше да чакам час преди мача, за да науча състава на противника. Ужасяващо е. Така противникът получаваше време и можеше да подготви всичко. Знаеше всичко. Подобно нещо е наистина драматично. На Световното първенство в Бразилия подобни неща никога не се случваха.”

Преговорите между Куртоа и Челси отложени до лятото

Разбира се, самият Куртоа не бе много щастлив от отправените обвинения и бързо представи своята гледна точка пред изданието DH. „Никога в живота си не съм предоставял стартовия ни състав на който и да било журналист! След като съм топ играч и знам какво е да си в техническия щаб на европейски клуб от най-високо ниво, знам колко деликатен е въпросът. Моите съотборници и играчите също го знаят. Работим заедно от доста дълго време, за да постигнем резултати. Аз самият мразя течовете на информация”, заяви в своя защита Куртоа.

В момента селекционер на Белгия е испанският треньор Роберто Мартинес. Той ще води отбора по време на Мондиал 2018 в Русия, където тимът е в група G с тимовете на Панама, Тунис и Англия.