Бившият полузащитник на Наполи Жоржиньо се наслаждава на новия си живот в Лондон, след като премина през лятото в лондонския Челси. Италианският халф също така довери, че му липсва слънцето, храната и топлината в хората, които са от Наполи.

Италианецът последва бившият треньор на неаполитанците Маурицио Сари на „Стамфорд Бридж”, като бе пред подпис с шампиона Манчестър Сити, но в последния момент промени курса, а "сините" заплатиха 57 милиона паунда за услугите му.

„Трансферът ми в Челси бе избор на двете страни. Съгласихме се за доброто на клубовете, както и за моето такова. Сари е много важен човек в моя живот и работата с него се получава. Той се справя превъзходно, а резултатите го показват”, сподели халфът на пресконференция в Коверчано.

„Разликите между Премиършип и Серия А? Нужен ти е опит, за да я видиш. В Челси има 38 футболни игрища за различните отбори, а това говори само по себе си. Серия А обаче има своя неповторим чар и е едно от най-гледаните първенства в Европа. Пристигането на Кристиано Роналдо в лигата е вълнуваща новина, като Италия ще спечели много от идването му на Ботуша. Друга разлика между лигите е ритъма на игра, както и физическото състояние на футболистите. Приспособявам се добре, а и ми харесва, тъй като мачовете се играят на много по-високо темпо. Премиър лийг е красиво”, продължи халфът.

„Неапол е уникален град, с уникални хора. Липсва ми много – слънцето, храната, приятелите ми и топлотата на хората. Прекарах няколко страхотни сезона в Наполи и винаги ще обичам клуба и хората”, сподели Жоржиньо.

Халфът също така сподели мнението си за националния отбор на Италия, на който му предстои първия мач от Лигата на нациите срещу Полша в Болоня идния петък.

„Италия не заслужава да не бъде на Мондиал, както стана тази година. Сега сме мотивирани да се представим много добре и да се завърнем сред най-добрите. Ентусиазмът и колективът е на много високо ниво. Киелини е тук и той ще бъде нашият капитан. Джорджо е лидер и неговото представяне е константа за нас по-младите. Той прави така, че да те накара да го слушаш, без значение какво иска да ти каже. Това е много важно за по-малките”, сподели Жоржиньо.