Нападателят на Челси и френския национален отбор Оливие Жиру отново бе запитан за взаимоотношенията си с Карим Бензема, който не е част от “петлите” вече от пет години насам заради скандала между него и Матийо Валбуена.

14 снимки

„Историята с картинга и Формула 1? Тя ме разсмя, не крия лоши чувства спрямо него. Винаги малко съм бил критикуван за отсъствието на Бензема. Това е предполагаемо съперничество, което някои хора сътвориха от нищото. Кариерата ми с Франция може би щеше да бъде по-добра, ако бях играл заедно с Бензема, но никога няма да разберем това“, коментира Жиру пред „Telefoot“.

„Надявам се на едно последно нещо: да спечелим това Европейско първенство, за да изравним нашите предшественици, които го направиха преди 20 години. Титлата ми с Монпелие беше вълшебен момент, защото тогава никой не я очакваше. Беше много трудно да напусна Арсенал, но времето за това дойде. Фактът, че задминах Мишел Платини по голове за националния отбор, е огромен повод за гордост. Това е нещо, което ще остане - необикновено наследство за моите деца. Следа от престоя ми в националния тим”, сподели още 34-годишния Жиру.