Отборът на Тотнъм е изправен пред угрозата да не има на разположение нито Лукас Моура, нито Стивън Бергвайн за дербито с Челси в неделя. Лондончани завършиха наравно 2:2 като гости на Рен в първи двубой от Лигата на конференциите в четвъртък вечер. Точката бе изкована с изравнителен гол на Пиер-Емил Хойберг, но бе с цената на травмите на Бергвайн и Моура, които напуснаха терена поради проблеми в глезените.

И двамата са под въпрос за градското дерби с Челси в неделя и се присъединиха към Хюн-Мин Сон и Ерик Дайър. Нуно не знае колко сериозни са контузиите на двете си крила, но е разочарован от липсата на късмет в последните седмици.

Това означава, че освен централния нападател Хари Кейн, „шпорите“ ще разполагат само с Деле Али и Брайън Хил в предни позции. Това може да принуди мениджъра Нуно еспирото Санто отново да промени формацията, след като миналия уикенд игра с „диамант“ в полузащита при загубата от Кристъл Палас.

30 снимки

„Наистина е болезнено, рано е да се каже за неделя. Физиотерапевтите работят с тях. Беше ужасно, ако трябва да бъда честен“, заяви Санто след равенството 2:2 срещу Рен в Лигата на конференциите.

„Нека не се крием зад нищо. След мача с Уотфорд всичко, което се случи, не беше много добро за нас. Но това е футбол и ние знаем, че това е момент, който трябва да преодолеем. Днес (б.р. - вчера) се опитахме да измислим друго решение, мислейки за мача в неделя. Но става въпрос за преодоляване на препятствия. Това със сигурност ще ни направи по-силни за бъдещето“, продължи португалецът.

„Вкарахме, след което загубихме контрола. Играхме срещу добър отбор, който ни създаде някои проблеми“, допълни още Нуно Санто.