Крилото на Челси Уилиан може да премине в отборите на Арсенал или Тотнъм, след като иска да остане във Висшата лига, ако напусне Челси това лято. Бразилецът изигра повече от 300 мача за Челси от присъединяването си към клуба през 2013 година. Той спечели две титли във Висшата лига, Лига Европа и ФА Къп по време на престоя си на "Стамфорд Бридж", но изглежда готов да напусне Челси, след като договорът му изтича в края на сезона.

Съгражданите на „сините“ Арсенал и Тотнъм са силно свързани с Уилиан, а той призна, че би искал да остане в Англия, ако напусне Челси.

„Моето желание е да остана във Висшата лига, но не изключвам възможността да играя и в други първенства. Ще играя до края на сезона и ще видя какво ще стане. Много съм свикнал с Англия“, сподели той пред „ESPN“.

Бразилският национал говори и за мениджъра на тима Франк Лампард, който е вдъхнал вяра в играчите, че могат да касират отбора за Шампионската лига.

„С Лампард, когото познавам добре, имах привилегита да играя през първата си година тук. Беше много добре, много ми харесва. Още в началото ми вдъхна много увереност. Когато имате треньор, който носи такава увереност, който ви кара да се чувствате важни, това спомага за представянето, защото дори да пропускате един, два, дори три шанса треньорът продължава да ви се доверява. Играчите имат нужда от това“, добави още Уилиан.