Мениджърът на Челси Маурицио Сари обясни защо не гледа решителния момент от битката между неговия тим и Айнтрахт Франкфурт в полуфинала реванш от Лига Европа в четвъртък вечерта. Той просто не е могъл да издържи на напрежението. 

Последният случай, в който "сините" изпълняваха дузпи, беше на финала за Купата на Лигата среу Манчестър Сити. Този епизод беше предшестван от неподчинението на вратаря Кепа Арисабалага да бъде сменен от Вили Кабайеро и впоследствие дузпите се превърнаха във фиаско за лондончани. Сега обаче нещата не стояха по този начин. 

"Просто не можех да гледам дузпите. Не можех да си причиня страданието да изгледам тази драма", обясни решението си Сари, след кеото анализира цялостното ниво на тима си, както и на английския шампионат. Представителите на Премиършип окупираха финалите и на Шампионската лига, и на Лига Европа. 

"Нивото в Англия е ужасно високо! Представете си, че само за да играем на финала за Купата на Лигата, трябваше да елиминираме Ливърпул и Тотнъм, които са финалистите в Шампионската лига. А на финала се изправихме срещу най-силния отбор в Европа - Манчестър Сити."

"Точно това трябва да ви подскаже за какво ниво говорим. В момента Висшата лига е най-доброто първенство в Европа, а това автоматично го прави такова и в света. И затова не е никак лесно за английски отбор да стигне във форма на този етап от сезона. Говоря чисто физически."

"Ето, срещу Айнтрахт изиграхме 61-ия си мач за сезона, докато в Италия можеш да приключиш успешно с 50-52 мача. Разликата обаче е огромна, това са десет мача. А и в Англия те са доста по-нагъсто и времето за възстановяване е малко. Затова момчетата ми са герои, но още нищо не е свършило", заяви Сари.