Мениджърът на Челси Маурицио Сари сам си постави ултиматум за това, което трябва да постигне до края на сезона със „сините” от Лондон. Италианецът заяви, че ще се счита кампанията за разочарование, ако тя не завърши с трофея от Лига Европа в клубната витрина.

Челси вече си осигури място в топ 4 на Висшата лига през 2018/2019, което значи, че тимът се завръща в Шампионската лига след година отсъствие. В същото време „сините” загубиха финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити, а сега имат нов шанс да завършат с отличие, ако надиграят Арсенал във финала на Лига Европа на 29 май.

„Преди 5 години, когато все още водех Емполи, ако някой ми беше казал, че ще играя финал в Лига Европа, бих се изсмял, защото моята цел винаги е била да достигна финал в Шампионската лига и може би да го спечеля”, заяви Сари.

„Сега ако отидем в Баку и не вдигнем купата накрая, ще го приема за огромно разочарование”, допълни тактикът пред „Кориере дело спорт” и „Гадзета дело спорт”.

„Толкова труд би отишъл на вятъра. Искаме да отнесем този трофей у дома, но срещу Арсенал няма да бъде лесно.”

По-рано през кампанията конфликтът между феновете на Челси и 60-годишния специалист изглеждаше доста сериозен, като в немалко случаи имаше директни призиви за оставката на Сари. „Ако не бях силен, те щяха да ме надвият. В Англия е наистина трудно, само вижте нивото на топ отборите във Висшата лига. Това е най-силното първенство в Европа и следователно в света.”

„Направихме добре, че не загубихме пътя преди 3 месеца. Когато се сринахме в таблицата, феновете бяха силно критични, но отборът реагира добре. Играчите в нито един момент не се предадоха, за мен този сезон е позитивен.”

„В Англия се чувствам добре и бих искал да остана. Дори слънцето не ми липсва. За мен животът е един и същ и в двете страни (Англия и Италия – б.р.). Работя по 14 часа на ден, а когато не съм на работа, си мисля за работа.”

„Тук е различна планета, когато говорим за организация, инфраструктура и атмосфера по стадионите. Не се пропуска нищо, дори на турнирите за Купите се придава такава важност.”

„Може би все още не знам какво е щастие. Ако успеем да спечелим Лига Европа, може би бих могъл да се докосна до това усещане, но дори и победата над Айнтрахт Франкфурт доведе при мен до силен емоционален изблик”, допълни Сари.