Франк Лампард отправи предупреждение към своите играчи, че не иска да чува никакви извинения след мача за Суперкупата на Европа в сряда вечер срещу Ливърпул.

Неговият тим Челси допусна тежка загуба от Манчестър Юнайтед през уикенда в откриващият мач за сезона във Висшата лига за двата отбора и беше жестоко критикуван.

„Да се изправим срещу тим от класата на Ливърпул във финал е тежко, колкото само един финал може бъде“, сподели Лампард пред сайта на УЕФА.

„Всеки играч знае колко важен е този мач за клуба и ни е трябва да дадем всичко от себе си, защото ще бъде трудно“.

„Ще бъде тежко, но ние не можем да си тръгнем от терена и да си кажем „не направихме това“, „пропуснахме тази възможност“, „не бяхме достатъчно готови“ или каквито и да е било други извинения“.      

Челси спечели Суперкупата на Европа през 1998 година, но по време на активната си кариерата Лампард загуби два поредни финала за Суперкупата – през 2012 и 2013 година.

„Трябва да сме абсолютно готови. Това е купа и клубът иска да я спечели. Не съм я печелил, много от играчите също, така че трябва да се раздадем напълно“.

„Финали се губят, тежко е. Но не можем да загубим с мисълта, че не сме били готови или не сме имали желание“, завърши наставникът на „сините“.