В последните часове съвсем заслужено полузащитникът на Челси Рубен Лофтъс-Чийк обира всички похвали в английските медии. Английският футболист наниза хеттрик при победата 3:1 над БАТЕ Борисов в Лига Европа и припомни на феновете по „Стамфорд Бридж” едно позабравено чувство.

С трите си точни попадения 22-годишният играч върна времето цели 12 години назад. Защото от точно толкова дълго време играч на „сините” не бе вкарвал хеттрик в европейските клубни турнири. И тук идва българската връзка с участието на родния Левски.

До снощи Дидие Дрогба беше последният футболист на Челси с хеттрик на европейската сцена. На 27 септември 2006 година котдивоарският нападател се развихря на Националния стадион „Васил Левски” в София, за да засенчи партньора си в атака Андрий Шевченко и да наниже всички попадения за 3:1 над Левски при единственото участие на родния гранд в групите на Шампионска лига. Онзи мач се оказа паметен за тима от "Герена", който тъкмо в него отбеляза едничкият си гол в груповата фаза (срещу общо 17 допуснати в 6-те мача).

За разлика от легендата на Челси, Лофтъс-Чийк съвсем не може да се счита за твърд титуляр. Дори напротив – в последно време се говори, че юношата на лондончани търси начини да напусне клуба. Затова и полузащитникът просто се наслади на момента. „Очевидно да вкарам три гола – първият ми хеттрик от доста време, като броя и младежките отбори – е едно страхотно чувство. Всеки футболист ще ви признае, че е страхотно да отбележиш хеттрик. Надявам се да имам още доста такива мачове”, заяви Лофтъс-Чийк.