Европейската футболна централа – УЕФА, е на път да бере голям срам, след като финалът в Лига Европа през тази година между Арсенал и Челси може да се изиграе пред полупразни трибуни. Двата лондонски клуба се провалиха в опитите си да продадат 12-те хиляди общи билети, след като условията за път до азербайджанската столица Баку са под всякаква критика.

Почести в Баку за напускащ ас на Арсенал

Към този момент Арсенал са продали 3,500 пропуска, докато Челси са раздали едва две хиляди. На всичкото отгоре пък „Олимпийския стадион” край Каспийско море е с капацитет от 69 хиляди зрители. Именно високите цени за самолетни билети, гарнирани с надутите цени за спане в града са преустановили плановете на английските фенове да гледат любимия си отбор на живо.

Сари: Мисля само за финала в Лига Европа

Доста от рекламодателите към УЕФА също са върнали своите пропуски, които им се полагат, след като от европейската централа подсигури над 21 хиляди билета за рекламодателите. Причината за техния отказ пък са проблеми с визовия режим в страната, както и късния начален час 23,00 часа местно време (22,00 българско).

Фенове на Арсенал

източник: Gulliver/GettyImages

Всички върнати билети ще бъдат пуснати в свободна продажба към местни фенове, а очакванията са на стадиона да присъстват малко над 40 хиляди зрители. Това означава, че 40% от стадиона ще остане с празни места. Арсенал пък от своя страна срещна още един голям проблем, след като Хенрих Мхитарян бе отлъчен от групата на отбора за финалния дуел, след като Армения е в „деликатни” политически отношения с Азербайджан, след като двете държави спорят за територията на Нагорни Карабах. Конфликтът дори е стигнал до военни размери между 1988 и 1994-а година.

Фенове на Челси

източник: Gulliver/GettyImages

Същевременно УЕФА е изпратила официално съобщение до двата лондонски клуба, предупреждавайки, че ще налага сурови финансови санкции, ако феновете, присъстващи на стадиона в Баку решат да издигат транспаранти против европейската футболна централа.