Тимът на Челси постигна категорична победа – 4:0, над гръцкия ПАОК в мач от група L от турнира Лига Европа. Гостите изпитаха трудностите на „Стамфорд Бридж” още в седмата минута, след като Евген Хачериди си изкара директен червен картон. Головата фиеста в Лондон пък стартира в 27-ата минута чрез Оливие Жиру. Десет по-късно отново френският стрелец порази целта, а през второто полувреме дебютен гол записа Калъм Хъдсън-Одой. 18-годишният футболист се разписа в 60-тата минута, а Алваро Мората оформи крайният резултат в 78-ата минута.

По този начин Челси продължава да е перфектен във втория по сила европейски клубен турнир, след като от пет мача има 15 точки. С успеха си „сините” си гарантираха първата позиция в тяхната група.

Всичко се разви прекрасно за Челси още от самото начало на мача. Хората на Маурицио Сари пресираха дълбоко опонента си, което пък принуди Хачериди да извърши груб фаул срещу Оливие Жиру. Виериня върна лошо топката назад към Хачериди, а тя бе отнета от Жиру. Последва мощен шпагат в краката на французина от бранителя на ПАОК, а естонският съдия го изгони минговено.

Челси ПАОК

източник: Gulliver/GettyImages

Челси продължи с големия си натиск и това даде резултат в 27-ата минута. Педро комбинира от дъгата надясно за Жиру, който с хубав удар прекара топката зад гърба на стража на ПАОК. Десет по-късно Фабрегас копна добре за Жиру, извеждайки го зад отбраната на ПАОК. Бившият нападател на Арсенал пък показа перфектна визия за отиграване и с воле вкара топката за втори път във вратата на Пасхалакис.

Челси ПАОК

източник: Gulliver/GettyImages

Втората част в Лондон продължи в познатото темпо, а това даде възможност и на младия Хъдсън-Одой да се разпише. Топката бе центрирана в наказателното поле на ПАОК, а играчите на гръцкия тим изчистиха безразборно напред. Фабрегас посрещна кълбото и видя вляво останалия сам Хъдсън-Одой, който с премерен шут направи резултата класически – 3:0. В 78-ата пък именно Хъдсън-Одой центрира за Алваро Мората, който се извиси и с глава прати топката във вратата на гръцкия тим за четвърти път.

Челси ПАОК

източник: Gulliver/GettyImages

По-рано през деня пък БАТЕ Борисов надделя с 2:0 над гостуващия МОЛ Види с Георги Миланов в състава. Головете за беларуския гранд дойдоха от Сигневич в 22-ата и Иванич в 85-ата, а българският халф игра 90 минути на „Борисов Арена”.

Битката в група L за второто място е ожесточена, след като БАТЕ Борисов и Видеотон са с по шест точки, докато ПАОК е с три пункта на четвъртото място. По този начин и трите отбора могат да се класират напред. В идния рунд Челси гостува на Видеотон в Унгария, докато ПАОК приема на „Тумба” БАТЕ Борисов.