Георги Миланов се представи силно за МОЛ Види при равенството 2:2 срещу Челси в последните мачове от груповата фаза на Лига Европа. Българският футболист предизвика първия гол във вратата на лондончани и асистира за второто попадение.

Челси игра в доста експериментален състав, като Маурицио Сари даде почивка на голяма част от основните си играчи.

Челси поведе в резултата в 30-та минута, когато Уилиан директно от фаул прати топката във вратата на Ковачшик.

Домакините успяха да изравнят резултата само две минути по-късно. Георги Миланов центрира от корнер в наказателното поле на Челси, където Ийтън Ампаду си отбеляза нелеп автогол с глава.

Уили Кабайеро се наложи да се намесва по-сериозно в 42-та минута, когато отрази удар на Лоик Него.

Алваро Мората получи контузия в края на първото полувреме и бе заменен принудително от Оливие Жиру.

Види осъществи пълен обрат в срещата в 57-та минута, когато Георги Миланов сложи топката на волето на Него, който я прати във вратата на Кабайеро за 2:1.

Калъм Хъдсън-Одой можеше да изравни резултата в 59-та минута, когато пред него се откри добра възможност и стреля, но Адам Ковачшик плонжира и успя да спаси.

Челси можеше да изравни резултата в 67-та минута, когато Рубен Лофтъс-Чийк подаде много добре към Жиру, но той от чиста позиция стреля неточно в аут.

Франсеск Фабрегас центрира от фаул в наказателното поле на Види в 70-та минута, където Жиру бе оставен непокрит и стреля от въздуха, но над напречната греда в аут.

Челси успя да изравни резултата в 75-та минута, когато Оливие Жиру с удар от фаул, от дъгата на наказателното поле на Види вкара топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Ковачшик.

Георги Миланов бе сменен в 81-та минута на срещата.

До края на двубоя двата отбора не успяха да си вкарат повече голове.

В другия мач ПАОК загуби с 1:3 от БАТЕ Борисов и по този начин белоруския отбор се класира за 1/16-финалите на Лига Европа като втори от групата.

Класиране в група “L”:

1.   Челси 16 точки

2.   БАТЕ Борисов 9

3.   МОЛ Види 7

4.   ПАОК 3