Челси разби с категоричното 5:0 като гост Динамо Киев в осминафиналния мач реванш от Лига Европа. Оливие Жиру направиха страхотна вечер в украинската столица, след като се отличи с хеттрик. Французинът записа първия „перфектен“ хеттрик в историята на Лига Европа. Перфектният хеттрик включва голове с ляв и десен крак, както и с глава. Лондончани продължават напред в турнира с общ резултат 8:0. Това е най-тежката загуба на Динамо Киев в европейските клубни турнири на техния стадион.

Мениджърът на Челси Маурицио Сари даде почивка на някои от основните си играчи, като някои дори не попаднаха в групата, а Еден Азар остана на резервната скамейка.

Челси поведе в резултата още в 5-та минута, когато Уилиан центрира от корнер в наказателното поле на Динамо Киев, където Рубен Лофтъс-Чийк продължи с глава към Оливие Жиру, който отблизо вкара топката във вратата на Денис Бойко.

Лофтъс-Чийк направи добър пробив в 12-та минута, който бе завършен с удар, но Бойко демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Гармаш вкара гол в 20-та минута, но попадението правилно не бе зачетено заради засада.

Челси удвои своята преднина в 33-та минута, когато Маркос Алонсо пусна перфектен извеждащ пас към Оливие Жиру, който бе изпуснат в наказателното поле на Динамо и отблизо не пропусна да се разпише за втори път във вратата на Бойко.

Челси бе близо до реализирането на трети гол в 41-та минута. Уилиан сложи топката на главата на Оливие Жиру, който стреля с глава, но сантиметри над напречната греда в аут.

Челси вкара трети гол в първата минута на добавеното време на първата част. Оливие Жиру и Калъм Хъдсън-Одой направиха двойно подаване, след което вторият нахлу в наказателното поле на Динамо и пусна отличен пас към Маркос Алонсо, който отблизо вкара в опразнената врата.

Динамо Киев можеше да направи загубата си по-почетна в 51-та минута. Антонио Рюдигер не успя да изчисти топката и тя попадна в Сидорчук, който стреля, но Кепа Арисабалага успя да спаси удара му. След това топката попадна в Шапаренко, който върна към Сидорчук, а той нанесе втори удар, този път покрай Арисабалага, но кълбото се спря в левия стълб на вратата на Челси.

Гол на Гармаш в 51-та минута правилно не бе зачетен заради засада.

Оливие Жиру оформи своя хеттрик в 59-та минута, а Челси поведе с 4:0. Уилиан центрира от фаул в наказателното поле на Динамо Киев, където Жиру засече топката с глава и я вкара под напречната греда, във вратата на Бойко.

Маркос Алонсо отправи много опасен удар от фаул в 62-та минута, но Бойко демонстрира страхотен рефлекс и успя да извади топката в горния ляв ъгъл на вратата му. След това топката се удари първо в напречната греда, а след това и в десния стълб, но не премина гол линията.

Челси реализира пети гол в 78-та минута. Оливие Жиру пусна извеждащ пас към Хъдсън-Одой, който излезе сам срещу Денис Бойко и не пропусна да вкара, оформяйки крайния резултат в срещата.

С хеттрика си в срещата Жиру се превърна в голмайстор на Лига Европа през настоящия сезон, след като е отбелязал 9 гола до този момент.

Челси се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, а жребият е в петък.