Отборът на Челси постигна минимална победа с 1:0 над ПАОК в първи мач от Група L на Лига Европа. Единственото попадение в срещата бе дело на Уилиан в самото начало на срещата, която се проведе на „Тумба” в Солун. Феновете на домакините направиха истинско шоу на стадиона, но дори това не помогна на играчите.

Мениджърът на Челси Маурицио Сари предприе няколко промени в стартовия си състав, в сравнение с последния мач на „сините”. Оливие Жиру, Еден Азар, Давид Луис, Матео Ковачич и Сесар Аспиликуета не попаднаха сред титулярите. Алваро Мората и Уилиан обаче получиха шанса да покажат възможностите си срещу ПАОК. Давиде Дзапакоста, Рос Баркли и Андреас Кристенсен замениха „обичайните заподозрени”.

През второто полувреме специалистът пусна в игра Сеск Фабрегас, Сесар Аспиликуета и Оливие Жиру, в опит да се опита да увеличи преднината на своя тим.

Челси бе истински хегемон на терена, но в крайна сметка стигна само до един гол. ПАОК успя да отправи само един точен удар във вратата на лондончани и не предложи нищо интересно в атакуващ план.

Двубоят започна обещаващо – с много добра контраатака за лондончани в 7-ата минута. Рос Баркли намери Уилиан, който беше на ръба на засадата, но в крайна сметка завърши с гол за 1:0. С попадението си, Уилиан се оказа замесен в общо 13 гола от последните си 15 мача, в които е стартирал като титуляр в европейските клубни турнири.

Малко след това получилият шанс за изява Алваро Мората засече с глава, но в страни от вратата. Отново той записа пропуск в 19-ата минута. Бившият играч на Реал Мадрид стреля с левия крак, но диагоналният му удар излезе в аут.

В 49-ата минута Уилиан отново можеше да се разпише, но този път стражът на ПАОК се намеси подобаващо и улови удара му по земя.

В 60-ата минута Рос Баркли отклони центрирана от корнер топка към Антонио Рюдигер, но топката отново не влезе в мрежата на съперника.  

В 72-ата минута Педро беше много близо до гол след удар отдалеч. Той се възползва добре от пространството, което му беше предоставено, стреля, но стражът на ПАОК изби топката.

Домакините се опитаха да пресират в края на срещата и стигнаха да опасно положение в 82-ата минута. Амр Варда отправи мощен удар отдалеч, но топката мина покрай вратата.

Първият точен шут на играч на ПАОК в очертанията на мрежата на Челси дойде едва в 85-ата минута чрез Варда.  

В края на редовното време Педро беше фаулиран на границата на наказателното поле от Омар Ел Кадури. Играчът на Челси получи медицинска помощ, след като рамото му пострада при съприкосновението.

В другия мач от потока Видеотон претърпя поражение у дома с 0:2 от БАТЕ Борисов. Унгарският тим, който отстрани Лудогорец във втория предварителен кръг на Шампионската лига, не успя да се противопостави на своя съперник, който дори остана с 10 души, макар и само за заключителните секунди на срещата.

За Видеотон българският национал Георги Миланов игра 76 минути, но не успя да помогне на своя тим. 

БАТЕ Борисов поведе с 1:0 в 27-ата минута. Ясе Туоминен завирши по най-добрия начин добрата си индивидуална игра срещу защитата на съперника, но головият пас дойде от страна на Евгени Яблонски.

Защитникът Егор Филипенко пък удвои преднината на своя тим в 85-ата минута, след като засече топката с глава след изпълнение на фаул.

След първите мачове в Група L, БАТЕ Борисов оглавява подреждането с 3 точки, следван от Челси, който има същия актив. В класирането следват ПАОК и Видеотон.