Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета предупреди, че работата е на половина свършена за неговия отбор след хикса – 1:1, с Айнтрахт Франкфурт в първи полуфинален мач в Лига Европа. Испанският бранител потвърди, че Челси е имал трудности през първата част, като голът на Педро в края на частта е дошъл във възможно най-удачния момент.

„Ако бяхме загубили с 0:1, щяхме да имаме проблеми, но е радостно, че вкарахме гол в края на първото полувреме. Генерално имахме повече шансове от тях. Наясно сме, че не стартирахме добре, като се справяхме трудно с тяхната преса и атаки”, започна капитанът на Челси.

„Вкарахме гол във важен момент, а амбицията, която получихме ни накара да натиснем здраво през второто полувреме, за да търсим втори гол. Жоржиньо бе много важен за нас, за да контролираме играта. Имаме гол на чужд терен, което е важно, но това е само първата стъпка. Всичко ще бъде решено другия четвъртък. Айнтрахт е опасен отбор. Работата стартира през септември в турнира, нека сега завършим добре започнатото и да заведем феновете си в Баку”, завърши Сесар Аспиликуета.

Челси намачка Айнтрахт, всичко обаче ще се реши в Лондон