Новият мениджър на Челси Маурицио Сари благодари на Наполи, че му е помогнал толкова много в живота. Сари довери, че винаги ще обича отбора от Неапол пред клубната телевизия на новия си клуб.

Сари даде първото си интервю за клубната телевизия в понеделник, но продължи да сипе похвали за италианския отбор в Лондон. Той поздрави клуба, че се е адаптирал толкова бързо към неговия стил на игра.

„Първо искам да благодаря на всички хора в Неапол, защото те ми помогнаха много през последните три години. Обичам ги толкова много и ще ги обичам завинаги. Моят стил на игра? Мисля, че в Неапол аз бях голям късметлия, намирайки много играчи, които се адаптираха много бързо към него. Играчите ми бяха много силни характери от човешка гледна точка, както и много здрави от физическо естество. Щастливец съм, че успях да интегрирам моят стил в отбора. Това е благодарение на играчите, които бяха много добри футболисти. Смятам, че Челси е много добър отбор. Проблемът в Англия е, че има пет или шест много добри отбора. Смятам, че с две-три промени ще започнем да играем много добър футбол”, сподели Маурицио Сари.

Маурицио Сари подписа със "сините" от Лондон за три години

„Жоржиньо? Той не е толкова здрав играч, но е много техничен. Същевременно е много бърз и решенията му на терена са експедитивни. Това е много добър трансфер”, завърши Сари.

Още по темата:

Класно изказване на Конте след напускането му от Челси

Петте спешни задачи за Маурицио Сари в Челси