Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис доказа, че не е загърбил враждата си с вече бившия наставник на отбора Маурицио Сари. Филмовият магнат обвини специалиста, че е имал намерение да разграби всички ключови играчи на неаполитанците.

В трите години, в които двамата работеха рамо до рамо на „Сан Паоло”, Де Лаурентис изгради навик да критикува регулярно специалиста, макар че последният класира Наполи в топ 3 на Серия А във всеки от споменатите сезони. Последният беше най-добрият като точково измерение в цялата история на клуба и създаде прецедент в калчото – за първи път  тим събра над 90 точки (91) и не стана шампион.

Сега Сари официално е мениджър на Челси и призна, че се чувства съкрушен заради начина, по който е приключил престоя му на „Сан Паоло”, където много пъти подчертаваше, че води „отбора на мечтите си”. „Ако с клуба  и президента се разделихме по недобър начин, считам, че това е резултат от грешките, които и двете страни допуснаха”, заяви Сари при първата си публична изява като треньор на лондончани.

Де Лаурентис обаче хич не беше съгласен с подобна теза. „Не ми хареса това, което той каза за грешките от двете страни. Не считам, че съм сбъркал някъде”, отсече босът на Наполи. „Не беше грешка да му поставям предизвикателства, макар и те да бяха съвсем очевидни.”

„Той имаше договор с нас, така че имах пълното право да кажа нещо, защото Маурицио се държеше по неприемлив начин, вървеше срещу играчите, които не считаше за достатъчно добри.”

„Тези футболисти му дадоха много. Той ги подлагаше на истинско клане във фантастичните си тренировки, а те откликваха на всичко. След това Сари поиска да заведе целия ми отбор в Англия и да го опоска. Трябваше да си поговоря много сериозно с Марина Грановская (директор в Челси – б.р.).”

„Той поиска Жоржиньо и аз разреших трансфера, не преди обаче да съм говорил с Карло Анчелоти (новия треньор на Наполи – б.р.).  Той ми каза, че залага много на Амаду Диавара и иска да използва Марек Хамшик изтеглен още по-назад”, допълни Де Лаурентис.

Още по темата: 

Босът на Наполи призна: Наистина ни предложиха Роналдо

Патронът на Наполи култов: Бензема и Ди Мария? Не взимам старци!

Бензема за боса на Наполи: Поредния откачалник!