Челси е много близо до подпис с италианския специалист Маурицио Сари, а треньорът е на броени часове до подпис с лондочани, сподели президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис.

„Сари ще е новият треньор на Челси. Адвокатите ми са в преговори с неговите юристи и са пред финализиране на ситуацията с него”, сподели Де Лаурентис при представянето на Карло Анчелоти.

Опитният Анчелоти бе представен на Сан Паоло, след като Сари напусна италианския вицешампион.

Мениджърът на Челси Антонио Конте пък изведе „сините” на първа тренировка в понеделник, а по договора му остават 12 месеца. Той получава по 9 милиона паунда на година, след като подписа с отбора на Роман Абрамович.

Английският клуб не е реализирал едно ново попълнение през летния трансферен прозорец, но Челси възнамерява да привлече руснака Александър Головин, както и защитинкът на Челси Даниеле Ругани.

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис сподели, че полузащитникът на неаполитанците Жоржиньо предпочита трансфер в Лондон и може да последва Сари в Челси. Халфът е в сериозни преговори от няколко седмици с Манчестър Сити.

„Ако играчът иска да живее в Лондон, а не в Манчестър, то аз бих го разбрал. Ако Челси плати повече за него също ще го разбера. Жоржиньо и Сари отново заедно? Футболистът би се радвал на тази развръзка”, сподели босът на Наполи.

Летният трансферен прозорец в Англия затваря след по-малко от месец, а Челси ще замине за Западна Австралия, където му предстои предсезонно турне. Първият мач на „сините” е на 23 юли.