Безработният в момента футболен треньор Антонио Конте заяви, че е много доволен от престоя си в Челси, който приключи с уволнение през миналото лято. Според него постът на „Стамфорд Бридж” му е помогнал да вникне в разликите между английския и италианския футбол.

Конте даде специално интервю пред „Скай Италия”, в което говори за живота си в Лондон след неособено цивилизованата раздяла с Челси. В момента наставникът съди клуба, за да получи дължимата си неустойка.

„Все още живея в Лондон, тъй като искахме да дадем шанс на нашата малка дъщеричка да научи английски език”, коментира Конте.

„Живеем в Кобъм, в провинцията и близо до тренировъчната база на Челси. Затова няма какво толкова да правя. Прекарвам много време на фотьойла у дома, докато гледам мачове и телевизионни предавания.”

„Челси представляваше един много важен опит в моята кариера, тъй като един треньор има нужда от опит в чужбина, както и да се справя с различни култури и езици.”

„Доволен съм, защото спечелихме Висшата лига и играхме два финала за ФА Къп през тези две години.”

„Разликите между италианския и английския футбол са много. Преди всичко преди мач в Италия все едно отиваш на църква, докато в Англия домакинът пуска силна музика веднага след като съм обявил стартовия състав.”

„Не беше лесно да се справям в началото, но постепенно свикваш. Невъзможно е да промениш всичко. Имах съвсем конкретни проблеми относно различията в хранителните режими.”

„Също така има значителна разлика в интензивността, с която английските отбори тичат. Ако гледате италиански и английски мач, веднага ще видите по-малкия фокус върху тактиката. Те просто хвърлят всичко в предни позиции.”

„Къде ще бъда през новия сезон ли? И аз бих искал да знам! В момента не мога да кажа. Ще избера отбор с проект, в който съм убеден”, допълни Конте.