Жозе Моуриньо вече е спряган за потенциален заместник на Греъм Потър, ако бившият треньор на Брайтън напусне клуба в близко бъдеще. От Челси обаче потвърдиха намеренията си да подкрепят настоящия си мениджър.

Говори се, че Моуриньо се чувства така, сякаш не е подкрепен от борда на Рома по отношение на трансферни средства и би искал да се присъедини отново към жена си и децата си в Лондон. Разбира се, при пристигането му през 2021 г. клубът похарчи 126,5 милиона евро за хора като Тами Ейбрахам, Мараш Кумбула и Елдор Шомуродов.

Миналото лято обаче се оказа по-малко наситено със събития, тъй като Рома похарчи пари само за един постоянен играч, това беше пристигането на Зеки Челик от Лил за около 6 милиона евро. Неманя Матич пристигна като свободен агент, както и Пауло Дибала, докато Джорджиньо Вайналдум се присъедини под наем от Пари Сен Жермен. Парите, които са били там, сега очевидно ги няма.

Тъй като завръщането в Лондон засега изглежда извън плановете, вниманието на португалеца трябва да бъде насочено към връщането на Рома в Шампионската лига за първи път от 2018 г. насам, като по този начин надгражда успеха от спечелването на Лигата на конференциите на УЕФА миналия сезон. В момента "вълците" са 5-ти в Серия А, изравнени по точки с Интер и Лацио над тях. Те се изправят срещу лидера в лигата Наполи като гост в неделя.