Трансферът на Гонсало Игуаин в Челси се отлага поне засега заради изискване на Ювентус, който държи правата на нападателя. Както е известно, „сините“ от Лондон искат под наем до края на сезон аржентинеца, който след идването на Кристиано Роналдо в италианския шампион бе преотстъпен на Милан.

Игуаин се разбра с Челси, сделката е въпрос на часове

Според информация на Gazzetta dello Sport „бианконерите“ имат условие, за да може сделката с тима от „Стамфорд Бридж“ да се състои. Те настоявали в контракта да бъде включена клауза за задължително закупуване на футболиста през лятото и то за сума от 36 милиона евро.

Гонсало Игуаин

източник: БГНЕС

Това е и полемичният въпрос в преговорите, по който двата клуба не могат да сближат позициите си. Англичаните не били склонни да приемат подобна уговорка на този етап. Междувременно братът на Игуаин, който е и негов агент е в Лондон и води усилени преговори.

Колкото до „росонерите“, чийто екип носи Игуаин в последните месеци – те нямали против сделката с Челси да стане факт. Скаутите на Милан вече били в усилено търсене на заместник на Игуаин.