Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо отрече появилите се информации, които го свързват с мениджърския пост в Челси.

Преди няколко дни „The Telegraph“ съобщи, че Ди Франческо може да замени Антонио Конте начело на Челси.

„Аз в Челси? Аз мисля единствено за Рома. Фокусиран съм върху сериозните неща. До края на сезона ни предстоят невероятни мачове и се стремим да постигнем големи успехи“, коментира Ди Франческо.

Конте изведе лондончани до титлата през миналия сезон, но през настоящата кампания "сините" се представят колебливо и заемат петото място в шампионата, като са сериозно застрашени да пропуснат участие в Шампионската лига.

Ди Франческо пък направи фурор с Рома именно в най-комерсиалния европейски клубен турнир, след като римляните елиминираха Барселона и достигнаха до полуфиналите, където ще срещнат Ливърпул.

Ди Франческо е включен в листата на разглежданите от управата на Челси имена за нов мениджър, в който се твърди, че са включени още испанският бивш наставник на Барселона Луис Енрике, италианците Маурицио Сари (Наполи) и Масилимиано Алегри (Ювентус), португалецът Леонардо Жадим (Монако), както и германските специалисти Юлиан Нагелсман (Хофенхайм) и Дейвид Вагнер (Хъдърсфийлд).