Челси постигна споразумение с Маурицио Сари относно неговите лични условия. Италианският специалист се договори с лондонския клуб за четиригодишен договор. В същото време обаче, Челси не иска да плати освобождаващата клауза, която е записана в договора на италианския треньор с Наполи.

Само преди няколко дни Наполи назначи Карло Анчелоти за нов треньор, но Сари има договор с клуба до лятото на 2020 година, а освобождаващата клауза, която е включена в неговия контракт е на стойност 8 милиона евро.

Маурицио Сари продължава да бъде в своя дом във Филине, близо до Флоренция, където изчаква последните информации относно своето бъдеще. Неговите представители Алесандро Пелегрини и Фали Рамадани пътуваха до Лондон в петък. Те уточниха последните детайли с ръководството на Челси относно четиригодишния договор на специалиста.

От Челси на този етап не изглеждат заинтересовани да плащат 8 милиона на Наполи, за да си осигурят услугите на Сари, твърди „La Gazzetta dello Sport“.

От 1 юни освобождаващата клауза в договора на Сари с Наполи става 500 хиляди евро. Най-вероятно от Челси ще изчакат започването на новия месец, за да я активират.