Отборът на Рома поне временно се върна в топ 4 на Серия А благодарение на победата с 3:0 над гостуващия Каляри в 34-ия кръг. „Джалоросите” на Клаудио Раниери не оставиха никакво съмнение в съотношението на силите, като за сардинци в игра не се появи българският национал Кирил Десподов.

Сардинци бяха връхлетени от истински вихър в самото начало и не успяха да се възстановят. Само 5 минути след началото на срещата Федерико Фасио откри в полза на Рома, след като първоначално спечели високата топка при центриране от ъглов удар, но не успя да произведе изстрел. Аржентинецът получи шанс за поправка и скочи най-високо във вратарското поле, откъдето разстреля Алесио Краньо – 1:0.

Три минути по-късно домакините вече водеха комфортно с 2:0. Джъстин Клуйверт проби по десния фланг и с хубав пас намери Хавиер Пасторе около точката на дузпата. Аржентинецът стреля елегантно с вътрешната част на ходилото и порази долния ляв ъгъл – 2:0.

Каляри имаше шанс да върне интригата в 12-ата минута чрез Леандро Паволети. Италианският национал не успя да изненада вратаря Антонио Миранте с шута си към горния ляв ъгъл.

В края на първото полувреме Пасторе можеше да увеличи аванса на римляните. Аржентинецът получи възможност да стреля от няколко метра и улучи напречната греда.

След почивката събитията не претърпяха кой знае каква промяна. Рома беше отборът, който атакуваше и стигаше до чистите положения, като извърши и доста пропуски.

 Третият гол в мрежата на направилия иначе солиден мач Алесио Краньо падна в 86-ата минута. Диего Пероти беше изведен с пас по земя съвсем сам срещу вратаря отляво в пеналта и опита техничен изстрел, който Краньо отрази. За нещастие на стража топката отиде право у непокрития Александър Коларов, който вкара, макар и стражът на Каляри да докосна топката – 3:0.

В класирането Рома е 4-и с 58 точки, като има аванс от две пред 5-ия Милан и 56-ия Аталанта. Третият Интер, който също не е изиграл своята среща от кръга, има 61 пункта, а тази вечер приема шампиона Ювентус.