Дженоа приключи поредния си блед сезон. "Грифоните", които са един от най-титулуваните отбори в Серия А в историята, отново с бореха за оцеляването си и отново го изковаха няколко кръга преди края. 

Затова в последния си мач от кампанията искаха да зарадват публиката на "Луиджи Ферарис" с победа срещу коравия тим на Торино, но така и не успяха да я изковат. Дори напротив, поднесоха им горчилката от поредната загуба. 

Генуезците паднаха с 1:2 на своя стадион, а в групата им отново не попадна българският нападател Андрей Гълъбинов. Засега обаче няма информации, че предстои раздяла с него, каквито имаше през зимата. 

Този мач започна с натиск на "биковете", но началните минути не предложиха особени емоции на феновете. Гостите обаче ознаменуваха добрата си игра с попадение след изтичане на половин час игра. 

Тогава страхотна атака беше увенчана с невероятен пас на Андреа Белоти от наказателното поле към точката на дузпата за непокрития Яго Фалке, за когото не беше проблем да прониже мрежата за 1:0 в полза на Торо. 

При този резултат дойде и почивката, въпреки че Дженоа можеше да изравни точно преди последния съдийски сигнал за полувремето, но ударът на Юри Медейрос мина на сантиметри встрани от вратата. 

Малко след подновяването на играта Торино направи аванса си комфортен. В 58-та минута Кристиан Ансалди направи пробив отляво на наказателното поле и центрира остро към вратарското поле. Там Даниеле Базели беше оставен непокрит и той от близка дистанция прониза мрежата за втори път. 

След тази развръзка генузците тръгнаха смело напред, защото нямаше какво повече да губят. И стигнаха до попадението си в 80-та минута, когато ветеранът Горан Пандев с възползва от наивен подарък на защитата на "биковете" и просто нямаше как да не отбележи. 

Мачът стана много по-интересен три минути след това, когато Кристиан Ансалди от състава на торинци беше изгонен за втори жълт картон и последните минути станаха напечени. 

В самия край македонецът Пандев можеше да донесе и точката на Дженоа, но въпреки че успя да преодолее вратаря с удара си, топката се отклони от горната греда и излезе в аут. Така, макар и с човек по-малко, Торино взе успеха. 

След тази развръзка "биковете" завършиха кампанията с 54 точки и са временно 9-и, като може да бъдат изместени от тази позиция от другия тим от Генуа - Сампдория. Дженоа приключва кампанията с 41 точки, които засега отреждат 12-о място на тима, но може да бъде изместен от Болоня.