Когато Маурицио Сари напусна Челси, за да подпише с Ювентус, медиите в Англия бяха категорични, че лондончани са успели да изтръскат джобовете на кандидатите за мениджъра. Тогава се говореше, че от "старата госпожа" са платили 6 млн. паунда компенсация за италианския специалист. 

Всъщност, такава беше и заложената в договора му сума за предварително разтрогване на контракта. Но според вестник "ТутоСпорт", който е близък до ръководството на "бианконерите", реалната сума, която е платена като компенсация за него, е само 1 млн. евро. 

Причината да е толкова ниска е, че "черно-белите" са били насяно с плановете на колегите си от Лондон така или иначе да се разделят със специалиста заради старта на разговорите със заместника му Франк Лампард. И предложили или да платят въпросната минимална сума, или да изчакат официалната раздяла между двете страни. 

Маурицио Сари имаше още две години от договора си с Челси, който подписа през юли миналата година и беше за три години. Той обаче така и не си спечели любовта на феновете и в крайна сметка си тръгна, носейки трофея от Лига Европа на "Стамфорд Бридж", както и бронзовите медали от Висшата лига.