Трансферният рекорд за привличането на вратар падна за втори път в рамките на този прозорец. Вече съвсем официално Кепа Арисабалага е играч на Челси, а сумата на сделката е 80 млн. евро. Така рекордът беше подобрен с 5 млн. евро. 

През юли Ливърпул плати близо 75 млн. евро на Рома за Алисон Бекер, но това постижение не се застоя особено дълго. За осъществяването на сделката обяви Испанската футболна лига. 

Именно в нейната централа е платена сумата за активиране на клаузата за разтрогване на договора му с Атлетик Билбао. Съответно, въпроснит пари са били преведени по сметките на баския клуб. 

Цялата транзакция е била извършена в 13:02 часа българско време и от тогава Кепа Арисабалага има нов клуб и ще защитава цветовете на Челси. Съвсм скоро се очаква официалното потвърждение и на продажбата на Тибо Куртоа в Реал Мадрид за 43 млн. евро. 

"Горди сме, че имахме такъв играч в редиците си, който даде всичко от себе си, докато носеше нашия екип. Атлетик Билбао ще продължи да работи по начина, по който го прави досега", заявиха от баския клуб след осъществяването на сделката. 

Само преди няколко месеца клаузата за разтрогването на договора на испанския страж беше само 20 млн. евро. И Реал Мадрид смяташе да я активира през януари, но точно тогава вратарят се контузи и сделката пропадна. Така сега отива в Челси, а от там на "Сантяго Бернабеу" ще акостира Тибо Куртоа.