Санкцията, която ФИФА наложи на Челси днес - забрана за подписването на нови играчи в следващите два трансферни прозореца (до лятото на 2020 г.), може да лиши Еден Азар от най-голямата му мечта - преминаване в Реал Мадрид. 

Световният ръководен футболен орган наложи тази санкция, тъй като лондончани са нарушили правилата по отношение на играчите, които не са навършили пълнолетие. Челси също така е глобен с 600 хиляди швейцарски франка, а футболната асоциация на Англия е глобена с 510 хиляди швейцарски франка.

Въпреки че забраната не засяга продажбата на играчи отстрана на Челси, самите изходящи трансфери би трябвало да секнат значително, тъй като "сините" нямат да могат да заменят напускащите футболисти с нови.

Така и Еден Азар, за който вече втора година се говори, че ще подсили Реал Мадрид, може да не облече "бялата" фланелка. Преди време пък белгиецът бе заявил, че Реал е неговият мечтан клуб, който винаги е обичал.

Очакваше се Реал да осъществи офанзива за 28-годишното крило през лятото. Дори и това да стане обаче, от Челси ще направят всичко възможно да задържат своята най-голяма звезда.

Ако това не стане, клубът ще занижи с много нивото си, което до голяма степен ще го лиши от борбата за най-ценните трофеи в Англия и Европа.

Азар е играч на "сините" от 2012-а година, като до момента е играл в 334 двубоя, вкарал е 104 гола и има 85 асистенции. Откакто е в клуба, освен в първия си сезон (2012/2013 - 9 гола), Азар е реализирал двуцифрен брой попадения във Висшата лига - 14 (2014), 14 (2015), 16 (2016), 12 (2017) и 12 (2018).

Друг засегнат от трансферното ембарго в Челси би бил халфът Матео Ковачич, който е под наем от Реал Мадрид. "Белите" искаха да продадат нацяло играча, но това няма да не стане с оглед на забраната.