Слуховете, че футболистът на Челси Еден Азар ще облече екипа на Реал Мадрид от следващия сезон стават все по-настойчиви. Според британското издание Thе Sun „белите“ са готови да предложат годишна заплата в размер на 24 милиона евро на белгиеца.

Ако в действителност роденият през 1991 година Азар премине в Кралския клуб с договор с подобни щедри финансови условия, той би се превърнал в най-добре платения играч в състава на мадридчани.

Медиите в Испания отчитат, че подобно възнаграждение на „Бернабеу“ прибираше бившия нападател на тима Кристиано Роналдо. AS напомням, че в момента Гарет Бейл получава по 15 милиона евро годишно, докато по сметката на капитана Серхио Рамос постъпват 10,2 милиона евро.

Еден Азар

източник: Gulliver/Getty Images

Азар отива в Реал за 120 милиона 

Междувременно запознати разкриват, че за да се стигне до сделка между испанския и английския гранд, „лос бланкос“ ще трябва да броят сума в размер на поне 116 милиона евро.

Азар има договор с лондонския тим до лятото на 2020 година. Атакуващият халф премина на „Стамфорд Бридж“ през 2012 година от Лил. През настоящия сезон във Висшата лига има 34 мача, в рамките на които отбеляза 16 гола.

Обявиха Отбора на сезона във Висшата лига