Кратка, но интензивна сага се заформи това лято около евентуален трансфер на звездата на Челси Еден Азар в Реал Мадрид. Оказа се обаче, че такова нещо няма да се случи, а потвърждението дойде от мениджъра на лондончани Маурицио Сари. 

Европейските клубни шампиони отправиха две оферти, но те бяха твърде далеч от исканите от лондончани 230 млн. евро като трансферна сума. И в крайна сметка белгийският ас остава на "Стамфорд Бридж" за още поне един сезон. 

"В последните десет дни имах много интензивни разговори с Еден. Той не ми е казал абсолютно нито една думичка за Реал Мадрид. Така че той е наш играч за цялата предстояща кампания", обяви Сари. 

Азар направи много силно Световно първенство и затова веднага се заговори, че Реал Мадрид най-после ще материализира дългогодишния си интерес към него. Но твърде високата му цена явно отказа испанския тим от него, поне засега. 

Каузсът може да се промени драстично следващото лято, когато ще остава само година от договора на белгиеца с Челси и той ще трябва да бъде продаден, за да не си тръгне без пари още 12 месеца по-късно. Засега Азар отказва да преподпише с лондончани.