Футболистът на Челси Педро Родригес обяви, че неговата благотворителна фондация помага в борбата с пандемията от коронавирус в Испания.

"Ние си сътрудничим с много болници, не само на Канарските острови, но и в Мадрид, Барселона и други части на Испания. Стартирахме отлични проекти, включително доставка на защитни шлемове за медицински сестри, лекари, охранители и полицаи. Опитваме се да разпределим максималния брой защитни маски на всички професионалисти, и не само в Канарите, но и в други райони, където е регистриран най-голям брой случаи, например в Мадрид и Каталуния“, каза испанецът.

„Опитваме се да помогнем на мнозина, като доставяме храна на здравните работници. Като се има предвид, че работят извънредно, понякога дори не могат да вземат хапка дори, затова доставяме храна на болничния персонал в различни райони. Това са само първите стъпки, но ние сме отворени за сътрудничество и сме готови да направим много повече. Ще се опитам да обхвана максималния брой хора и искаме отново да благодарим на всеки, който се сблъсква с опасността ден след ден, който се бори с вируса и ежедневно спасява онези, които се заразяват. Още веднъж искаме да им благодарим за тяхната усилена ежедневна работа", сподели още Педро.