Големият ас на Челси Еден Азар обяви наскоро, че е решил какво ще бъде бъдещето му от следващия сезон, но не разкри пред медиите плановете си. Вестник "Дейли Телеграф" обаче се е добрал до тях чрез близки на играча. И те не са свързани с лондончани. 

Според изданието, белгиецът ще обяви на ръководството още до края на седмицата, че няма да поднови договора си и иска да бъде продаден на Реал Мадрид. Тази сделка трябва да се осъществи през лятото, като тепърва двата клуба трябва да влязат в контакт за избистрянето на детайлите. 

Азар има договор с Челси до 30 юни 2020 г. и ако не бъде продаден през лятото, английският клуб рискува да загуби голямата си звезда без пари. Интерес към него имаше от мадридския колос и миналото лято, но тогава цената му беше закована на 225 млн. евро. Сега ще е в пъти по-малко. 

Според вестник "Сън" пък, неговият трансфер на "Сантиаго Бернабеу" ще отприщи още няколко сделки по оста Лондон-Мадрид. Очаква се халфът Матео Ковачич, който сега е под наем на "Стамфорд Бридж", да остане за постоянно, като там ще акостира и Иско Аларкон като част от сделката. 

Подписването с двама толкова качествени играчи ще остави още по-малко варианти за младия Калъм Хъдсън-Одой да играе в Челси, така че по всяка вероятност и той ще бъде продаден през лятото. Големият кандидат за подписа му е Байерн Мюнхен.