Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета призна, че е имало разговори между него и Барселона, и разкри защо е избрал да подпише нов договор с Челси.

"Да, имах разговори с Барселона, с клуба", призна испанският защитник пред Evening Standard.

Аспиликуета подписа нов договор с Челси за две години и с подобрена заплата. "Много съм развълнуван. Новите собственици на клуба искаха да остана тук и да водя отбора, както на терена, така и извън него. Много съм им благодарен. Бяха честни и откровени с мен от първия ден. Почувствах отговорността да остана вкъщи", каза крайният защитник.

"След световното клубно първенство, когато се превърнах в единствения играч на клуба, който е спечелил всички трофеи, усетих, че е дошъл моментът да се върна в Испания. Но след това се случи всичко това с клуба. Никога не съм искам да навредя на Челси. Имах частни разговори, на които казах много неща", каза още Аспиликуета.

"В един момент бях свободен агент и не се знаеше какво може да се случи. Предпочетох да запазя мълчание, защото бе достатъчно шумно около мен. Не исках да влошавам нещата, като се концентрирах върху играта си", добави испанецът.

"Положих много усилия да спечелим световното клубно първенство. В онзи момент се почувствах по различен начин. Казах си "уау, ти спечели всичко с този клуб". Може би имах нужда от нов етап в кариерата ми. Въпреки това, като видях, че Барселона не спря да привлича нови играчи преди старта на сезона във Висшата лига, реших да преподпиша", завърши Сесар Аспиликуета.