Бившият испански национал и нападател на Ливърпул, Челси и Атлетико Мадрид Фернандо Торес обяви край на кариерата си. 35-годишният футболист, който в момента играе за японския Саган Тосу съобщи новината в социалните мрежи.

“Имам да ви съобщя нещо много важно. След 18 вълнуващи години, дойде времето да прекратя своята футболна кариера. Следващата неделя, 23-ти юни, в 10,00 часа японско време, ще дам пресконференция в Токио, на която ще обясня всички детайли. Ще се видим там”, написа Фернандо Торес.

СНИМКИ ОТ БЛЯСКАВАТА КАРИЕРА НА ФЕРНАНДО ТОРЕС

Фернандо Торес е юноша на испанския Атлетико Мадрид, където играе от 2001 до 2007 година, когато преминава в Ливърпул. На „Анфийлд” испанецът прекара четири години, в които вкара 81 гола, преди да последва трансфер в Челси, за да спечели Шампионската лига, Лига Европа и ФА Къп.

Кариерата на испанеца продължава в Милан, където първо е под наем, а след това подписва и постоянен договор. Последва повторен период в родния Атлетико Мадрид, а през миналата година Торес приема ново предизвикателство и преминава в японския Саган Тосу, който се оказа и последния тим в кариерата му.

С Испания Фернандо Торес има две европейски титли и една световна.