Вече бившият старши треньор на Байерн Мюнхен – Томас Тухел, е взел решение или да си вземе почивка през следващия сезон, или да се завърне начело на отбор от англейската Висша лига, съобщава журналистът на Sky Germany Флориан Платенберг.

Както е известно, още през февруари баварците обявиха, че Тухел ще напусне поста си през лятото, макар че имаше договор с германския гранд до края на следващата кампания. Платенберг пише, че ако Тухел избере още сега да се завърне на пейката, то той ще го направи като свободен агент и Байерн няма да получи компенсация, което му е било гарантирано още през февруари.

Смята се, че пред Тухел има две конкретни дестинации от Висшата лига – това са Манчестър Юнайтед и бившият му клуб Челси, като първоначалните разговори вече дори са стартирали.

Бъдещето на мениджъра на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг е под сериозна въпросителна и окончателното решение ще бъде взето след финала за ФА Къп тази събота срещу Манчестър Сити. За поста на „Олд Трафорд“ се спрягат още селекционерът на Англия Гарет Саутгейт и бившият наставник на Челси Греъм Потър.

Колкото именно до „сините“ от Лондон, очакванията са решението за бъдещето на мениджъра Маурисио Почетино също да бъде взето в близките седмици.