Трансферната цел на редица големи европейски отбори Тимо Вернер все още не е продаден. По последни информации нападателят вече се е договорил с Челси, но директорът в РБ Лайпциг Оливър Минцлаф увери, че германецът все още не е играч на „сините“.

30 снимки

Тимо Вернер има освобождаваща клауза в размер на 60 милиона евро. Ливърпул отказа да заплати тази сума и от това се възползва Челси. Италианските грандове Интер и Ювентус също проявяват интерес към нападателя, но лондончани са сигурни в подписа на германеца.

Много информации сочеха, че сделката между двете страни вече е сключена, но Оливър Манцлаф попари надеждите на феновете на Челси пред „Скай Спорт Германия“.

„Важното бе да удължим договорът му, което направихме през миналото лято. Естествено добавихме освобождаваща клауза, за да имаме възможност да направим следващата стъпка. Сега Тимо контролира ситуацията, а не ние. Засега той не е активирал клаузата, нито сме имали контакт за негов трансфер, включително и с Челси. Следователно нямаме какво да съобщим.Тимо Вернер е играч на РБ Лайпциг. Преди няколко седмици той даде знак, че работи по трансфер, но засега нищо не се е случило“, заяви Манцлаф.