Байерн Мюнхен ще бъде без защитника Матайс де Лихт и полузащитника Джамал Мусиала за мача от Бундеслигата срещу Щутгарт в събота, съобщи ДПА.

"Матайс де Лихт няма да бъде в отбора. Планът е той да се върне към тренировка в неделя. Същото важи и за Джамал Мусиала, който няма да бъде в състава утре", каза треньорът на баварците Томас Тухел каза на пресконференция.

Де Лихт пропусна полуфиналния мач от Шампионската лига срещу Реал Мадрид във вторник поради контузия на коляното. Мусиала започна мача, но също така имаше проблеми с коляното.

Тухел добави, че крилото Лерой Сане ще пътува с отбора, докато защитникът Дайо Упамекано е под въпрос.

Байерн започна срещу Реал Мадрид с Ким-мин Дже в защита, но той беше отговорен за две големи грешки, довели до двата гола на Мадрид при равенството 2:2.

Тухел разкритикува бранителя след мача, но каза в петък: „Той ще продължи да получава нашата пълна подкрепа. Има голям шанс той да играе утре.“

"Има повече начини да се защитаваш, отколкото винаги да бъдеш егоист. Той е човек, който иска да се защитава по много агресивен начин", добави той.

Байерн вероятно може да даде почивка на някои титуляри, тъй като те вече се класираха за следващия сезон в Шампионската лига и нямат по-конкретни амбиции в Бундеслигата.

Щутгарт също се класира за авторитетния турнир не и без помощта на вратаря Александър Нубел, който е под наем от Байерн.

"Алекс върши отлична работа. Ние сме много доволни от това как напредва и че е толкова важен за Щутгарт. Представянето му е също толкова впечатляващо, колкото и това на отбора на Щутгарт", каза Тухел.