Отборът на РБ Лайпциг влезе в местата, даващи право на участие в Шампионската лига, след като срази с 6:0 Кьолн в среща от 9-ия кръг на Бундеслигата. Отборът на Кьолн, който през миналата седмица отбеляза и първа победа през сезона, днес нямаше никакви шансове да вземе каквото и да е срещу доминиращите през цялото време домакини.

Тимо Вернер откри резултата от дузпа в 15-ата минута, а до края на първата част вкараха общо четири пъти. Белгиецът Лоис Опенда добави две попадения, а Давид Раум също се разписа. В 39-ата минута Опенда буквално накара стадиона да вибрира с чудесното си изпълнение. Той получи топката от Шави Симонс и с прецизен удар я пласира в левия за вратаря ъгъл. Освен Опенда, който завърши мача с 6 изстрела и от тях 2 гола, Шави Симонс направи две асистенции и участва в атаките за още два гола.

Но тежката вечер за Кьолн не беше приключила и след почивката в тяхната врата паднаха още две попадения. Бенямин Сеско в 88-ата и Кристоф Баумгартнер в добавеното време на мача добавиха още два гола.

Така носителите на Купата на Германия са на 4-о място в класирането с 20 точки, изпреварвайки Борусия (Дортмунд) по голова разлика. Жълто-черните обаче могат и да избягат напред, ако завършат успешно гостуването си на Айнтрахт (Франкфурт) в неделя.