Байерн Мюнхен постигна втора победа над Челси в 1/8-финалите в Шампионска лига. Този път успехът беше 4:1, след като в първия двубой победата беше с 3:0. Така с общ резултат 7:1 германският тим е на 1/4-финалите на турнира, където ще се изправи срещу Барселона.

Байерн първо откри резултата в 10-ата минута на срещата, когато Левандовски се разписа от дузпа. В 24-ата минута Перишич удвои преднината на баварците. Тами Ейбрахам се разписа за Челси в 44-ата минута на мача след грешка на Нойер. В 76-ата минута Толисо направи резултата 3:1 за домакините. В 84-ата минута Левандовски реализира втория си гол в мача и резултатът набъбна до 4:1.

Левандовски откри от дузпа още в 10-ата минута на двубоя, а Перишич направи 2:0 в 24-ата минута. Той беше изведен добре от Левандовски на добра позиция и не сбърка за 2:0. Челси отвърна с гол на Хъдсън-Одой в 28-ата минута, но попадението не беше зачетено, след като беше преразгледано с ВАР. 

Челси съумя да се върне в този двубой, след грешка на Нойер. Тами Ейбрахам беше на точното място и върна едно попадение в 44-ата минута на двубоя.

През втората част Байерн също създаде неприятности пред вратата на Челси и реализира нови две попадения. 

Първо Челси в 49-ата минута чрез Маунт опита да създаде неприятности за Нойер, като той стреля към вратата, но вратарят на домакините спаси. Байерн отвърна с шут на Алфонсо Дейвис в 53-ата минута на срещата, но гол не падна. 

Томас Мюлер стреля към вратата на Челси в 60-ата минута, но не намери целта. Малко по-късно и Левандовски стреля опасно, но топката беше отклонена от бранител в корнер.

Все пак Байерн вкара и трети гол във вратата на Челси. Корентен Толисо, който влезе като смяна реализира с брилянтен удар след пас на Левандовски в 76-ата минута на срещата.

В 84-ата минута на двубоя Роберт Левандовски реализира втория си гол в мача и 13-ти от началото на сезона в Шампионска лига, за да направи резултата повече от категоричен - 4:1. В крайна сметка това се оказа и крайния резултат в този двубой. На 1/4-финалите в турнира Байерн излиза срещу Барселона на 14 август в Лисабон.

Today’s team to play Bayern Munich! 📝 #BAYCHE pic.twitter.com/P16KYuM0Lm

Байерн Мюнхен - Челси 4:1
голмайстори: 1:0 Левандовски (10-дузпа), 2:0 Перишич (24), 2:1 Абрахам (44), 3:1 Толисо (76), 4:1 Левандовски (84)

Ето и стартовите състави на двата тима:

Байерн Мюнхен: Нойер, Тиаго, Перишич, Боатенг, Горецка, Дейвис, Гнабри, Мюлер, Алаба, Кимих, Левандовски 

Челси: Кабайеро, Джеймс, Зума, Кристенсен, Емерсон, Канте, Ковачич, Баркли, Хъдсън-Одой, Ейбрахам, Маунт