Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е футболистът с най-висока заплата в клуба, като освен това наскоро бе обявено, че той е играчът, който печели най-много пари от платени публикации в социалната мрежа „Instagram“. Португалецът е известен с големия брой рекламни договори, които му носят още сериозни приходи.

Въпреки това класация на „Sportico“ за 10-те футболисти, които са получили най-много пари през последната година, показва, че изненадващо за мнозина Кристиано Роналдо вече не е №1 по този показател.

Според проучването на първо място е Килиан Мбапе. Причината за това обаче не са спонсорските договори, по отношение на които Роналдо остава ненадминат, а новият грандиозен контракт, който французинът подписа с Пари Сен Жермен, след като отказа офертата на Реал Мадрид и реши да остане във френския гранд.

Според „Sportico“ Мбапе получава на година цели 105 милиона долара под формата на заплати. Към тях се добавят още 20 милиона от други рекламни споразумения и така общият доход на Мбапе за годината възлиза на 125 милиона долара.

Кристиано Роналдо остава на втора позиция с общо 113 милиона - 53 млн. от тях са под формата на заплати и 60 млн. са от други договори.

Още двама играчи на ПСЖ са в топ 5 - Лионел Меси и Неймар. Мохамед Салах, който през лятото също подписа нов договор с Ливърпул, затваря тази петица. Еден Азар, Андрес Иниеста, Рахийм Стърлинг, Кевин Де Бройне и Антоан Гризман допълват десетката.