Смятаният за сигурен трансфер на Сеск Фабрегас в Монако изглежда няма да се осъществи толкова бързо. Според информациите от Англия, досегашният му клуб Челси го е отзовал от Монако, където той вече беше пристигнал, за да започне тренировки с новите си съотборници. 

Причината за този спешен ход е, че ръководството на лондончани не иска да се разделя с него, преди да му е намерило заместник. В момента се преговаря с двама футболисти, като това са Никола Барела от Каляри и Леандро Паредес от Зенит Санкт Петербург. 

Така Фабрегас вече е в Лондон и тренира обратно със "сините". Очаква се да поиграе още мач или два с екипа на лондончани и да бъде върнат обратно в Монако. Тимът от Княжеството го е договорил за три години и половина, но има опция да го вземе от лятото като свободен агент. 

От началото на сезона испанецът има само един мач във Висшата лига. В натоварената януарска програма на Челси, мениджърът Маурицио Сари иска да използва максималната широчина на състава си и затова не иска току-така да пуска Фабрегас.